O NAMA

Nekoliko riječi o nastanku našeg portala. Sam naziv arte turjen je termin iz pikulanja i uzeli smo ga kao ime projekta radi jedne davne zajebancije, kada je grupa munjenih i pripitih umjetnika namjeravala napraviti humorističke novine tog naziva. Naravno, stvar je godinama ostala samo na namjeri, a pripiti i munjeni umjetnici su u međuvremenu postali ozbiljna prosijeda i proćelava gospoda i gospođe, a neki od njih i uspješni poslovni ljudi.

Budući da je portal puno moćniji, dosežniji i suvremeniji medij, jedna druga, malo poduzetnija i mlađa grupa veseljaka, hedonista i zajebanata je odlučila pokrenuti portal koji će ići suprotnim smjerom od svih postojećih negativnih struja i sveprisutnog žutog užasa, tzv. infotainment novinarstva. Dakle, samo veselica, ugoda i zajebancija, bez cinizma, sarkazma, trolanja ili, božeoslobodi, politike ili drugog velikog generatora sukoba, nogometa. Dakle, bez svjetonazorskih i regionalnih nabrundanosti.

Dakle, ako vam je dosta crnila, depresije i loših prognoza, ovo je mjesto za vas. Mi ćemo se truditi da vas zabavimo na drugačiji, opičeniji i dobroćudniji način. Arte turjen nema žutila, tračeva, i skandala, osim ako to nije na neki način zabavno. Dakako, bit će tu kvalitetnih tekstova i ilustracija kao i izvrsnih fotogalerija, za koje će se pobrinuti naši vrsni fotoaparatlije.

Također, njegujemo i jezičnu raznolikost, tako da će tekstovi biti, osim na književnom standardu i na lokalnim dijalektima ili čak razumljivim stranim jezicima. Želimo vam dobru zabavu i nadamo se da će naš portal postati mjesto na kojem ćete svakodnevno moći naći nešto zanimljivo i zabavno. Posebno smo ponosni na kolumne i naš horoskop, koji je donekle drugačiji od uobičajenog i dosta je okrenut pecanju i tjelesnome. Živili!